Dykkerturisme

Det finnes nesten ingen steder i verden der menneskene ikke har satt sin fot. Uansett hvor langt du drar, uansett hvor hardt du prøver å komme deg vekk, vil du med meget stor sannsynlighet møte på andre mennesker som deg selv. Som i sin tur ikke er spesielt glade for å se deg, de heller. Turisme på land og med fly har blitt så tilgjengelig at eldre par med solhatter og kamera på brystet er å finne i hver eneste by med over fem hundre innbyggere. Drar du på deg pusteflasken og starter den kontrollerte senkningen mot bunnen, vil du derimot unnslippe den kjedelige overflateverdenen på noen få øyeblikk.

Scuba diverDet er en av grunnene til at dykkerturisme er på fremgang. Folk har med seg sitt egne utstyr til de mest spennende stedene på jord, eller leie seg alt som trengs på stedet. Middelhavet er blant de beste stedene på jord å dykke i saltvann. På grunn av utallige havkriger som har foregått i dette viktige havet, finner man tusenvis av vrak på havbunnen. Såkalt vrakdykking er spesielt populært på Malta, en liten uavhengig øy mellom Italia og Libya. Det salte vannet har satt sitt preg på vrakene som skinner av rustne toner i det kristallblåe havet. Med billige flybilletter til øya og lave priser på leie av utstyr er Malta, i tillegg til hjemme for alle våre favorittnettkasinoer, en meget populær destinasjon for hobbydykkere og profesjonelle undervannsfotografer. Her hviler i tillegg en gigantisk jesusstatue som man kan dykke ned til.

Er man på utkikk etter korallrev kan man ta turen til Karibene, der fargerike fisker og rare undervannsvekster vil få hodet til å spinne. Australia kan også by på heftige eventyr under vann likeledes som på overflaten. Her kan du støte på delfiner og haier, hval og fisker av alle mulige sorter. Vil man dra den helt ut og dykke så pompøst som mulig, er Dubai alltid et alternativ. Her har oljesjeikene senket massevis av underlige strukturer og maskiner ned på havets dyp med vilje, slik at folk skal kunne dykke og ha det moro.