Trening for dykkere

shutterstock_203841631

Skal man dykke, bør man også kunne gjennomføre et maratonløp. Dette er en grunnregel de fleste dykkere kjenner til. Røyker du? Får du hold av å løpe 100-meteren? Da kan du glemme dykking, i hvert fall frem til du kommer i bedre form. Man må ha bunnsolid utholdenhet og ha veldig god helse for å kunne dykke med pustegass. Dette vil du merke allerede den første dagen på dykkerkurset. Teorien og undervisningen er viktig, men når du hopper ned i bassenget for å trene deg opp på teknikkene og det praktiske rundt dykking, vil du fort merke hvor sliten kroppen blir etter kun en times tid i vannet.

Utstyret dykkere har på seg veier i underkant av femti kilo, så vektløsheten i vannet er ikke noe særlig pluss. Har du problemer med å bære en tung ryggsekk opp et berg eller fjell, må du nok komme i bedre form før du skal ut og dykke.

Er du i god form allerede, bør du fortsatt ikke slappe av. Det er bevist at hard kondistrening dagen før du skal ut på sjøen vil minske farene for trykkfallsyke og andre risikoer rundt dykking, derfor bør man aldri dra på impulsive dykketurer, heller planlegge godt i forveien. Like etter dykket bør man gjøre det stikk motsatte – slappe av så mye som mulig og spise masse mat.