Dykking som jobb

Dykking har blitt utrolig populært de siste årene. Kanskje er det fordi teknologien har gjort aktiviteten veldig sikker og tilgjengelig, kanskje rett og slett fordi dykking er så heftig at man ikke kan stoppe. Noen går så langt at de gjør dykking til sin jobb.

Scuba gearProfesjonelle dykkere er faktisk ettertraktet i enhver industri. Når oljerigger skal settes opp der det svarte gullet har blitt funnet eller når løse skruer blir oppdaget på etterskudd, sender man inn veltrente dykkere med mange års erfaring for å gjøre det de kan best. Det er en meget krevende jobb, men ansvaret blir veldig godt kompensert – de fleste offshore dykkere er millionærer.

Den farligste dykkejobben kalles for HAZMAT-dykking. HAZMAT kommer fra det engelske ordet for Farlig Gods. Her dykker man ned i kjemikalier eller oljespill og må derfor igjennom lange perioder med rensning og karantene etter å ha fullført jobben. Vil man ikke sette livet sitt på spill annenhver uke, er det selvsagt mange andre muligheter der ute. Universiteter og forskningslaboratorium er også på utkikk etter dykkere med interesse for vitenskap. Her får du gå ned i vulkaner, hav og elver for å måle, studere og skrive ned diverse funn. Det finnes også morsommere jobb om man like å kombinere fritid og arbeidstid.

Dykkerskoler ser alltid etter flinke lærere som kan hjelpe til med å vise undervannslivet til stadig ankommende turister. Har man noen år bak ryggen og flere sertifikat, kan man bli lærer nesten hvor som helst i verden der det finnes hav eller sjøer. Da får man utforsket så mye man vil selv, vise frem alt man finner til måpende amatører og få betalt for det i tillegg. Hvis dette høres ut som en drømmejobb er dykkersertifikat det første steget! Liker man kunst og fotografi kan man lage film og ta bilder av verdenen man utforsker på havbunnen – mange dykkere har blitt kjendiser, glem ikke Jacques Cousteau! Undervannsfiske er også en morsom måte å tjene penger. Her behøver du ikke drepe fisk, det gjelder bare å fange eksotiske fisker i små bokser for deretter å selge dem til samlere som tilføyer dem i sitt egne akvarium.