Dykking på Filippinene

Med over 7000 øyer er Filippinene et eldorado for dykking. Her kan tilreisende oppleve spennende korallrev og krystallklart vann.

Filippinene blir stadig mer kjent som en viktig destinasjon for dykkerturisme. Det finnes utallige muligheter og dykkesenter er etablert på et stort antall øyer.

Gå på kurs

Før du skal sette i gang med dykkingen er det viktig at du får den riktige treningen. PADI Open Water Diver-kurset er kjent i hele verden for å være en god introduksjon til dykking. Man kan gjennomføre grunnkurset på bare noen få dager om man velger en intensiv versjon. På Filippinene er det et svært gunstig prisnivå på denne typen undervisning. Derfor velger mange å oppsøke dykkeskoler her før de drar videre til andre steder.

Mange destinasjoner

På Filippinene vil du finne et stort antall kjente destinasjoner for dykking. Subic Bay og Puerto Galera er berømte steder som byr på spennende opplevelser. For mange er drømmen å teste ut dykking rundt et korallrev. Dette kan gi mange gleder under vann. Om man skal forsøke seg på disse stedene er det viktig å ikke skade korallrevet. Dessverre har flere viktige rev i hele Asia tatt sterk skade av turismen allerede. Dette fører til at fremtidige generasjoner ikke får oppleve gledene med dykking her på samme måte.

Filippinene er et stort land og det gjelder å starte på riktig sted. Derfor bør man undersøke nærmere hvilke dykkeskoler som er best før avreise. På grunn av sikkerhet er det utrolig viktig å ha gode instruktører. Sjekk derfor at de er sertifiserte og har lang erfaring. Useriøse aktører finnes overalt og man må derfor sile ut de som gir et godt tilbud. Når man har funnet den beste skolen er det bare å glede seg til opplevelser i særklasse. Ferieparadiset Filippinene skuffer ingen når det gjelder dykkemuligheter.