Dykkerutstyr

shutterstock_394366270

Har du fått dykkersertifikat og har gått igjennom tilstrekkelig med trening i bassenget? Føler du deg klar til å sette ut på egen hånd (dog aldri alene), men mangler dykkerutstyr? Da har du en rekke muligheter for her i Norge er dykking ekstremt populært.

Om du er helt fersk og ikke har lyst til å investere store summer i dykkerutstyr anbefaler vi at du i stedet leier det du trenger, eller kjøper brukt utstyr fra noen med mer erfaring. Som nybegynner bør du holde deg til spesielt utpekte stedet for dykking og der har man ofte utstyr til leie. Brukt utstyr er heller ikke noe å være flau over – kjøper du dykkerutstyret fra en erfaren dykker kan du dessuten nesten være helt sikker på at du får gode råd ved kjøpet.

Har du satt av penger til å handle utstyr må du bestemme deg om du vil gå for tørrdrakt eller våtdrakt. Den sistnevnte er mye billigere (ti ganger), men er ikke varm nok for sjøen her i Norden.

Et smart valg er å gå for en utstyrspakke slik at du får alt du behøver på en gang. Dette blir ofte billigere spesielt om du finner et godt tilbud på nettet. Prisen avhenger av størrelsen på flasken, ventilsettet du ønsker og annet tilbehør, men det bør være mulig å komme langt med 30 000 kroner. Da snakker vi regulator, kompass, vingevest og computer, tørrdrakt, maske, svømmeføtter, hansker, lykt og flaske.