Spennende, merkelige og annerledes dykkeopplevelser

cenote-diving

Dykking er en populær fritidsaktivitet. Å utforske havet, både her hjemme og på reise til mer eksotiske steder, er fascinerende og fristende for mange. Under vann unnslipper du hverdagens mas og befinner deg i en ”annen verden”. Det er mange spennende dykkereisemål verden rundt, for eksempel er Egypt svært populært på grunn av det klare vannet. The Great Barrier Reef på østkysten av Australia har vel de fleste hørt om. På Coco Islands er det sprelsk aktivitet under vann. Men, kanskje er du en av dem som er lei av, eller kanskje bare ikke særlig interessert i, koraller og fargerike fisker? Les videre for inspirerende tips til spennende og ganske annerledes dykkeopplevelser!

En aktiv vulkan i Indonesia

Denne undervannsvulkanen i Indonesia heter Banua Wuhu og ligger rett utenfor øya Mahengetang. Kun meter under vannoverflaten finner man dette dykkeeldorado. Det er ikke et distinkt krater man kan se, men masse enorme steiner dekket av svovel. Dette er ikke en avkjølende opplevelse, for vanntemperaturen der varmt vann kommer opp fra hullene ligger på rundt 37-38 grader. For øvrig er det også et yrende marint liv her.

En sovjetisk arbeidsleir

Rummu i Estland er en tidligere sovjetisk arbeidsleir og fengsel som ble naturlig oversvømt og som nå kan utforskes under vann. Dette er et stadig mer populært sted å dykke, og bygningene og strukturene som er står igjen under vann gir garantert en trolsk og annerledes dykkeopplevelse.

En undervannskirkegård i Florida

Kanskje har du i tillegg til din kjærlighet til dykking en forkjærlighet for kirkegårder? Selv om du ikke er en såkalt ”taphophile”, det vil si en som er særdeles fascinert av kirkegårder og begravelser, kan det nok være at du vil finne denne undervannskirkegården svært spennende. ”Neptune Memorial Reef” er lokalisert øst for Key Biscayne i Miami Florida, og er både kirkegård og et menneskeskapt korallrev. I tillegg til kirkegårdens fascinerende porter, stier, gravstøtter og benker har det altså paradoksalt begynt å utvikle seg et yrende liv på kirkegården. Se opp for søte, noe bisarre inskripsjoner slik som: ”Vi har overgitt bestemor til delfinene og til englene”.

Et undervannsmuseum i Mexico

Nasjonalparken i Cancún har slitt med økte mengder tilreisende, og i et forsøk på å bevare korallrevene her, som trues av både turisme og klimaendringer, ble det bygget et stort undervannsmuseum. Meksikanske myndigheter ville lage verdens største undervannsmuseum og investerte hele 350.000 amerikanske dollar i prosjektet. Det er den anerkjente britiske undervannsskulptøren Jason de Caires Taylor som har laget fantastiske skulpturer til museet. Dette er en vidunderlig dykkedestinasjon, og det er en unik opplevelse å bevege seg under vann fra statue til statue. Man kan både dykke og snorkle her. Noen av undervannsstatuene virker nesten levende, noe som gir en usedvanlig opplevelse. Over tid vil skulpturene endre seg på fascinerende måte, slik at dette er et sted man stadig kan komme tilbake til.

Undervannsruiner i Kina

Disse undervannsruinene er en labyrint av templer og bygninger fra den gamle kinesiske byen Shi Cheng. Byen forsvant da dalen den lå i ble demmet opp på grunn av et stort vannkraftprosjekt. Nå kan man dykke ned til Shi Cheng for en fascinerende reise tilbake gjennom kinesisk historie.