Når kroppen trenger hjelp

Dykking er en spennende aktivitet, men det innebærer også visse risikoer. Muskelspenninger og smerter er vanlig etter dykking. Grunnen er ofte at musklene ikke slapper nok av og holder seg anspent i lengre perioder. Dette fører til stivhet og redusert bevegelighet. Selv om ryggsmerter er utbredt blant dykkere, kan de enkelt forebygges og behandles.

Forebygging av skader

Det er flere ting du kan gjøre for å redusere risikoen for muskelskader etter dykking. Gjør tøyningsøvelser, bruk varme mot ømme og verkende muskler og unngå stress og bekymring. Du bør også bruke utstyr som er tilpasset kropp, dybde og temperatur når du dykker. Sørg for at du er varm nok under dykket, da ingenting kan forverre ryggsmerter som å skjelve under et dykk.

Profesjonell hjelp

Fysioterapeuter har kunnskap om forebygging av muskelproblemer og kan hjelpe deg til du er symptomfri. De kan hjelpe deg med å etablere et treningsprogram og lære deg avspenningsteknikker. Samtidig kan de tilby psykomotorisk fysioterapi, terapeutisk massasje og andre former for behandling.

En profesjonell fysioterapeut er rustet til å håndtere eventuelle problemer som kan oppstå, og vil hjelpe deg med å komme raskt tilbake til vannet etter en skade. Hos klinikkforalle.no vil du kunne få alle nødvendige råd for å sikre at du kan dykke uten fysiske problemer.