Dykking i Australia

shutterstock_273571925

Australia er veldig langt unna, men så fort du har kommet deg frem vil du forstå hvorfor folk orker å sitte tjue timer på et fly. Australia har såpass mye å by på at man kanskje kunne ha godtatt å bruke dobbelt så lang tid på å komme seg dit og fortsatt vært storfornøyd. Spesielt gjelder dette når man snakker om dykking.

Når folk sier at de skal til Australia for å dykke er det én ting alle har i tankene: Great Barrier Reef. Her snakker vi om nesten tre tusen individuelle korallrev side om side, med over et halvt tusen små øyer spredd ut over et gigantisk område. Korallrev er levende organismer som har vokst frem fra den grunne havbunnen. Dermed er Great Barrier Reef verdens største struktur skapt av levende organismer og med det den eneste levende strukturen på jordkloden som er synlig fra rommet.

Dette er ikke bare dykkernes paradis, men også surfernes helligdom. Dermed kan du forvente en positiv atmosfære i uforglemmelige og unike omgivelser når du tar turen til Australia for å dykke. Det er også fullt mulig å ta dykkersertifikat i Australia om du ønsker selv om det kan vær ganske kostbart. For dere som allerede har dykkelappen kan vi anbefale å legge igjen utstyret hjemme – langs hele kysten finner du butikker som gjerne leier ut alt du trenger. Bli med en gruppe andre dykkere og hopp ut til det fantastiske korallrevet. Gjør deg klar til å møte fisk i alle farger og sørg for all del å ha med deg kameraet. Her kan du knipse bilder du virkelig kan skryte av.