Fridykking

shutterstock_281351447

Du har sikkert prøvd fridykking tidligere uten å vite at dette faktisk er en godt regulert aktivitet, samt en populær sport. Fridykking er nemlig dykking uten noe luftapparat. Altså bruker du kun luften du har i lungene og dykker ned til det nivået kroppen tillater uten andre hjelpemidler. Har du svømt ved overflaten med en maske på og en snorkel stikkende opp av vannet, var det fridykking du drev med.

Det går derimot mye lenger enn dette og du bør faktisk ta et kurs i fridykking om du vil nyte alle de positive sidene ved denne typen vannaktivitet. Lær deg å holde pusten så effektivt som mulig og forstå hvordan forskjellig utstyr kan hjelpe deg med å utforske så mye av havet som du overhodet kan uten å måtte ta dykkersertifikat.

Utstyret for fridykking er mye mindre avansert enn det du trenger for dypere dykk. En snorkel, maske og svømmeføtter er alt du i bunn og grunn behøver. Velg gjerne en monosvømmefot for å få større ytelse – slik forstår du dessuten hvordan delfiner og andre store havdyr svømmer rundt under overflaten.

Fridykking er ekstremt populært nå for tiden og det arrangeres derfor internasjonale konkurranser i flere grener av sporten. Fridykkere konkurrerer i flere ulike grener. Den mest populære er såkalt Statisk (også kalt Apnea), der det er om å gjøre å holde pusten så lenge som mulig, samt Grenseløs fridykking, der det er om å gjøre å dykke så dypt som mulig, for deretter å komme seg opp igjen ved hjelp av en luftballong.