Dykking er en kunst. Det er kun de som vanlgivis puster over vann som har lært seg kunsten å dykke. Altså alle vi smarte dyr, pattedyr. De aller beste dykkerne er selvsagt hvalene – de kan dykke til tusen meters dyp og holde seg under vann i over en time. Mennesker kan trene seg til å føle seg friskt og godt under vann i maksimalt fem minutter før man må puste. Også det er en bragd, men for å komme seg dit må man ha en interesse for have.
Om man først har blitt fascinert av undevannsverdenen kan man kjøpe seg en dykkermaske og en snorkel for deretter å sette ut på morsomme eventyr når man drar til Syden neste gang. Dykking er en spennende hobby som gir oss adrenalinkick og i tillegg er godt for helsen. Lungene trenes til maksimalt nivå samtidig som musklene får strekt seg så jevnt og smidig som overhodet mulig. Fridykking har blitt en populær sport blant hobbydykkere og sjømennesker i helhet. Her gjelder å kunne holde pusten så lenge som mulig eller dykke så langt ned som mulig uten dykkeflaske. Har man lyst til å gå forbi de naturlige begrensningene kan man kjøpe et slikt apparat som pumpes fullt av pustegass for deretter å bli med dykkeren på ferden mot bunnen.
Vil man begi seg på slike eventyr er det viktig å skaffe seg dykkersertifikat først. Dykking kan være en farlig hobby om man ikke gjør nok forberedelser. Har man dog først kommet inn i dykkernes verden er det vanskelig å komme seg ut. En helt ny verden åpnes, der menneskene nesten ikke har satt sine føtter eller rettet sine blikk. Dykkerturisme blir stadig mer populært og enkelte land har allerede blitt kjent som dykkerparadis. Enhver hobby kan vokse seg til å bli en livsstil. Enhver livsstil kan finne sin hobby. Dykkerskoler og butikker som tilbyr utleie er i dag tilgjengelig over hele verden. Med en slik hobby vil du kunne besøke nye land både over og under havoverflaten. Etter noen år kan man også vinkle seg inn mot det man liker mest av alt med dykking – kanskje vil vrakdykking eller huledykking bli den mest elskede aktiviteten i livet?